Malatya’da Hobi Bahçeleri Tartışması: “Vatandaş Mağdur Edilmemeli”
Deprem sonrası barınma için tercih edilen hobi bahçelerinin yıkılacağı iddiaları endişe yarattı. Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, mağduriyet yaşanmaması için çözüm çağrısı yaptı.
Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, son günlerde kamuoyunda gündeme gelen hobi bahçelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Deprem sonrası süreçte çok sayıda vatandaşın barınma sorununu kendi imkânlarıyla çözmek zorunda kaldığını belirten Özgül, bu noktada hobi bahçelerinin önemli bir alternatif haline geldiğini ifade etti.
Malatya’nın büyük bir deprem yaşadığını hatırlatan Özgül, özellikle ekonomik imkânları sınırlı olan vatandaşların daha uygun maliyetli olması nedeniyle hobi bahçelerine yöneldiğini kaydetti. Bu alanlarda vatandaşların kendi imkânlarıyla yaşam alanları oluşturduğunu dile getiren Özgül, ailelerin altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarını da bireysel çabalarla karşıladığını söyledi.
“18 Bin Hobi Bahçesi Var”
Malatya genelinde yaklaşık 18 bin hobi bahçesi bulunduğunu aktaran Özgül, bu alanlarda yaşayan vatandaşların konteyner, prefabrik ve benzeri yapılar kurarak hayatlarını sürdürdüğünü ifade etti.
Yıkım İddiaları Endişe Yarattı
Son günlerde hobi bahçelerinin yıkılacağı yönündeki söylemlerin vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açtığını belirten Özgül, yapılan açıklamaların yakından takip edildiğini ve sorunun çözüme kavuşacağına inandıklarını dile getirdi.
“Mağduriyet Oluşmamalı”
Vatandaşların kendi imkânlarıyla barınma sorununu çözdüğünü vurgulayan Özgül, bu kişilerin mağdur edilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Bu insanların zor durumda bırakılması doğru olmaz” dedi.
Yetkililere Çözüm Çağrısı
Yerel yönetimlere ve ilgili kurumlara çağrıda bulunan Özgül, belediye ve valilik başta olmak üzere tüm paydaşların sürece çözüm odaklı yaklaşması gerektiğini kaydetti. Özgül, belirli bir ücret karşılığında bu yapıların resmileştirilmesinin değerlendirilebileceğini ifade etti.
Konut Yetersizliği Uyarısı
Şehir merkezinde konut sayısının yetersiz olduğuna dikkat çeken Özgül, hobi bahçelerinde yaşayan vatandaşların yeniden kente yönlendirilmesi halinde kira fiyatlarının daha da artabileceği uyarısında bulundu.
Özgül, tüm bu nedenlerle hobi bahçeleri konusunda vatandaşları mağdur etmeyecek, kalıcı ve adil bir çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kümes Hayvancılığında Üretim Yıllık Arttı, Aylık Geriledi
Malatya’da Yünler Ekonomiye Kazandırılıyor
Malatya’da Dayanışma Modeli Güçleniyor
Ticaret Satış Hacmi Şubatta Yıllık Yüzde 4 Arttı
Yeşilyurt Belediyesi Millet Bahçesi’nde Bulunan 8 Dükkanı 3 Yıllığına Kiraya Veriyor
Akçin: Malatya, MÜSİAD’ın En Güçlü Buluşmalarına Ev Sahipliği Yapmaya Hazır
SON HABERLER
-
00:10Adıyaman Belediyesi’nden İşgaliye ve Hijyen Denetimi
-
00:10Kümes Hayvancılığında Üretim Yıllık Arttı, Aylık Geriledi
-
00:09Tarihi Mezarlar İçin Koruma Çağrısı
-
23:43Yeşilyurt’ta Mini Dünya Kupası Başlıyor
-
23:43Malatya’da Hobi Bahçeleri Tartışması: “Vatandaş Mağdur Edilmemeli”
-
23:43Çevreyolunda Korkutan Kaza: Otomobil Refüje Savruldu
-
23:43Malatya’da Dayanışma Modeli Güçleniyor
PUAN DURUMU
Tüm Fikstür| # | Takım | O | Av | P |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Galatasaray A.ş. | 29 | 45 | 68 |
| 2 | Fenerbahçe A.ş. | 29 | 38 | 66 |
| 3 | Trabzonspor A.ş. | 29 | 25 | 64 |
| 4 | Beşi̇ktaş A.ş. | 29 | 19 | 55 |
| 5 | Göztepe A.ş. | 29 | 10 | 47 |
| Diğer Takımları Gör | ||||
| 13 | Hesap.com Antalyaspor | 29 | -17 | 28 |
| 14 | Kasimpaşa A.ş. | 29 | -13 | 28 |
| 15 | Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ | 29 | -14 | 25 |
| 16 | Zecorner Kayseri̇spor | 29 | -33 | 23 |
| 17 | İkas Eyüpspor | 29 | -23 | 22 |
| 18 | Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük | 29 | -25 | 20 |
Düşüncelerini Paylaş
Henüz yorum yapılmamış
Bu haber hakkında ilk yorumu siz yapmak ister misiniz?