Haber Melita
  • Güncel
  • 04 Haziran 2024 17:08
  • Yorum: 0

Hollanda Sivaslılar Platformu ‘Engelleri Birlikte Aşıyoruz’

Hollanda’daki hayırsever vatandaşların desteğiyle temin edilen akülü ve tekerlekli sandalyeler, Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen tören ile engelli ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
Hollanda Sivaslılar Platformu ‘Engelleri Birlikte Aşıyoruz’

Hollanda’daki hayırsever vatandaşların desteğiyle temin edilen akülü ve tekerlekli sandalyeler, Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen tören ile engelli ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Hollanda Sivaslılar Platformu tarafından temin edilen engelli araçları, akülü ve tekerlekli sandalye düzenlenen tören ile Sivas Belediyesi önünde dağıtıldı. Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, “Çok daha güzel etkinlikleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu araçların da engelli hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sivas Belediyesi tarafından Sivas’ta yaşayan engelli vatandaşlar için akülü engelli aracı, tekerlekli sandalyelerin dağıtımı yapıldı. Engelli araçlarını teslim eden Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, “Şehrimizin engelsiz bir şehir olmasını istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz yurt dışı ziyaretinde kaldırımdaki engelli rampaları çok dikkatimi çekti. Orada rampaların eğimleri çok az, engelli vatandaşlarımızın çok rahat kullanabileceği bir şekilde rampa sistemleri var. Biz de önümüzdeki günlerde şehrimizi, özellikle engelli vatandaşlarımızın çok rahat kullanacakları şekilde düzenlemeyi planlıyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emeği olan Hollanda’da yaşayan Sivaslı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de iş birliklerimiz devam edecek. Çok daha güzel etkinlikleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu araçların da engelli hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sivas Belediyesi Engelliler Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Hollanda Sivaslılar Platformu tarafından yapılan araştırmalar sonucunda sağlık raporlarına göre belirlenen ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara Hollanda’da faaliyet gösteren  Sivaslılar Platformu tarafından temin edilen engelli araçları Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, Amsterdam Nizam-ı Alem kurucu Başkanlarından Bünyamin Coşkun, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri tarafından engelli vatandaşlara teslim edildi.

Teslim esnasında bir konuşma yapan Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil ise, ‘’Hayra Vesile Olan’’ hayrı yapmış gibi olur Hadisi Şerifini kendimize şiar edinerek ve ‘’Her İnsan Bir Engelli Adayıdır’’ bilinciyle  15 yıldır engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Ülkemizde çok sayıda engelli vatandaşımız var. Hepsine ulaşamasak da elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Dr. Adem Uzun ile bundan sonraki süreçte de iş birliği halinde olmayı istiyoruz. Ayrıca, engelli vatandaşlarımızla aynı ortamı paylaşmaktanda mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Engelli vatandaşlarımızı fark etmeliyiz ve onlarla aynı hayatı paylaştığımızı unutmayacağız, onları görmezden gelmemeliyiz. Bu çok önemlidir. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak için hepimize görevler düşüyor. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Akülü ve tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşlar ise duydukları memnuniyeti dile getirerek “Yurt dışında yaşayan Sivaslı hayırseverler başta olmak üzere Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun ve hayra vesile olan herkese teşekkür ediyoruz.” dediler.

Başkan Uzun, günün anısına Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı Çitil’e plaket takdim etti.

 

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
  Takım O Av. P
1 GALATASARAY A.Ş. 0 0 0
2 FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0
3 TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0
4 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 0 0 0
5 KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0
6 BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0
7 EMS YAPI SİVASSPOR 38 -7 54
8 CORENDON ALANYASPOR 0 0 0
9 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0
10 BITEXEN ANTALYASPOR 38 -5 49
11 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0
12 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 38 -7 44
13 YILPORT SAMSUNSPOR 38 -10 43
14 MONDİHOME KAYSERİSPOR 0 0 0
15 ATAKAŞ HATAYSPOR 0 0 0
16 TÜMOSAN KONYASPOR 38 -13 41
17 MKE ANKARAGÜCÜ 38 -6 40
18 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 38 -3 40
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 38 -31 37
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 38 -53 16
App Store Google Play Huawei AppGallery
CNTasarım İnternet Hizmetleri